5 hasznos tipp lakásfelújításhoz

Használt ingatlan vásárlásakor a felújítás az első teendő, amivel korszerűsíthetjük, vagy igényeink szerint alakíthatjuk át otthonunkat. Mivel ez nagy költséggel járhat, ezért előtte érdemes elolvasni alábbi tanácsainkat.

Legyen szó akár első lakásunk megvásárlásáról, vagy már meglévő otthonunk csinosításáról, néhány hasznos ötlettel sokat spórolhatunk. A tapasztalatok szerint az alábbi területekre érdemes kiemelt figyelmet fordítani, ha átalakításról vagy korszerűsítésről van szó.

 

1. Nem mindegy, mennyibe kerülnek az alapanyagok!

Sokan ott követik el a hibát, hogy szeretnék minél alacsonyabb áron megúszni az alapanyagok megvásárlását, és közben nem figyelnek arra, milyen minőséget kapnak a pénzükért. Annak érdekében, hogy minél ritkábban kelljen újra burkolni vagy festeni, érdemes inkább a középkategóriás termékek közül választani. Ezek általában jobban kiállják az idő próbáját, és ellenállóbbak a külső hatásokkal szemben. Különösen a falfestékek és a burkolóanyagok esetén ajánlott erre figyelni. A mennyiség megválasztásakor pedig ügyeljünk arra, hogy az esetleges későbbi javításokra is maradjon néhány burkolólap vagy egy kis festék.

 

2. Hőszigetelés több fronton

A hőszigetelés korszerűsítése mindenképpen ajánlott, annak érdekében, hogy a téli időszakban ne az utcát fűtsük. Ez alatt ne csak a nyílászárókra gondoljunk, bár kétségtelen, hogy általában ezek felelősek a legnagyobb hőveszteségért. Ma már számtalan olyan hőszigetelő rendszer kapható, amellyel a régi falazatot utólag is kiválóan lehet szigetelni. Az utólagos hőszigetelés kültéri és beltéri alkalmazására egyaránt van lehetőség, a költségekre azonban itt is érdemes figyelni.

 

3. Színválasztás okosan

A hagyományos fehér falak egyre kevesebb otthonban kapnak helyet, és legalább egy halvány színárnyalat mindenkinél megtalálható. A színek kiválasztása során ügyeljünk arra, hogy a kisebb, ablaknélküli helyiségekben ne használjunk túl sötét árnyalatokat, ezzel ugyanis kisebbnek tűnik a tér. Egyébként gyerekszobába, nappaliba, hálószobába, sőt konyhába is kiválóan alkalmasak az élénk színek. A napsárga és a piros különösen kedveltek manapság.

 

 

4. Felújítás saját kezűleg

A lakásfelújítás sokszor megvalósítható saját kezűleg is, hiszen a gyártók napjainkban törekednek arra, hogy a burkolóanyagok, festékek és egyéb, felújítás alkalmával használatos alapanyagok egyszerűen felvihetőek, rögzíthetőek legyenek. Amennyiben úgy érezzük, hogy magunk is képesek vagyunk a munka elvégzésére, akkor nemcsak a szakember költségét spórolhatjuk meg, hanem saját kezünk munkája is benne lesz az elkészült végeredményben, ami kétségtelenül örömmel tölt el mindenkit.

 

 

5. Lomtalanítás

A költözés, lakásfelújítás időszaka remek alkalom arra, hogy átnézzük az egyes helyiségeket, és megszabaduljunk a felesleges holmiktól. Az elromlott elektronikai cikkeket leadhatjuk az erre a célra fenntartott gyűjtőpontokon, a ruhaféléket és bútorokat pedig el is ajándékozhatjuk vagy felajánlhatjuk jótékonysági célra. A kevesebb felesleges holmival jobban elférünk majd mind a felújítás és a költözés, mind pedig a későbbi hétköznapok során.

 

Forrás: lakasfelujitas-kivitelezes.blog.hu


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Kedves Katalin! Örülök, hogy megismertem. Az együttműködés kapcsán jó benyomást tett ránk, nagyon megbízható, rugalmas, kedves, segítőkész volt a dolog végéig. Bátran merem ajánlani mindenkinek, aki kapcsolatba kerül vele. Gyors, pontos, rugalmas, dicséretre méltó embert ismertem meg Katában és Attilában! Köszönet nekik! Jó munkát, erőt, egészséget kívánok!"

— K.Lászlóné

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.