5 tipp a lakás választáshoz

5 hasznos tipp, ha lakás vásárlását tervezi a közel jövőben.

Mindenki úgy készül egy lakásvásárlásra, hogy az erre szánt idő alatt rendelkezésre álló ajánlatok közül a legjobbnak tűnőt szeretné elfogadni. Ám ez nem mindig sikerül. Vannak szempontok, amiket megéri megfontolni, még ha közhelyesnek tűnnek is.

 

 

Sok közvetítő mondott már nagyon okos dolgokat, amikor felkerestük. Bölcsességnek tűnő, pofonegyszerű dolgok ezek. Mi most a SMART Ingatlan intelmeit vesszük sorba, de bármelyik felkészült szakember is vélhetően ugyanezeket sorolná.
 

  • Van, hogy a méret a lényeg: Nem árt olyan lakást választani, amely megfelelő életteret biztosít a bentlakók számára. Korábban, a „garzonkorszakban” sokan beleestek abba a hibába, hogy hárman, vagy akár még többen is 35-40 m2-es lakásba költöztek – viszont a gyakorlat megmutatta, hogy a sok jó ember kis helyen is elfér mondás a mindennapokban sajnos nem feltétlenül igaz.
  • Ne ijedjünk meg az elosztástól: Ha elsőre nem felel meg az ingatlan elosztása – de egyébként maga a lakás megfelelőnek tűnik – nem feltétlenül kell azonnal elutasítani. Lehet, hogy a falak könnyen áthelyezhetőek, és máris kedvünk szerint alakul a beosztás – érdemes ilyenkor egy építésszel vagy statikussal konzultálni, mielőtt teljesen lebeszélnénk magunkat.
  • A rossz állapotú lakásban is van fantázia: Első látásra elriasztó lehet egy felújítás előtt álló ingatlan viszont előfordulhat, hogy sokkal olcsóbban kínálják, mint felújított ingatlanokat. Néha egyébként a frissen felújított lakások miatt „fanyalognak” a vásárlók, hiszen nem biztos, hogy – különösen az extrém színek, minták használata esetén – a tulajdonos eltalálja a piac többségének ízlését
  • Ne a berendezést figyelje: Sok eladó lakásban túlzsúfoltan állnak a bútorok, nehéz felfedezni az ingatlan igazi értékeit – pedig lehet, hogy pont az ilyen lakásokat kínálják a legkedvezőbb áron. Próbálja úgy nézni ezeket a lakásokat, mintha a berendezési tárgyak ott se lennének. Mérje le a tereket – lehet, hogy a lakás sokkal tágasabb, mint amilyennek valójában tűnik.
  • Mutassa meg mindenkinek: A végső döntésben perdöntő lehet, ha a lakást mindenki látta, aki benne fog lakni a jövőben. Érdemes legalább egyszer együtt is megnézni, ha mindenki bele tudja képzelni magát az ingatlanba, szinte biztos, hogy jól fogják benne érezni magukat.
forrás: hvg.hu
 

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Köszönetet szeretnék mondani Márai Tamás referens úr (Falk Miksa utcai SMART Ingatlan iroda) színvonalas munkájáért, segítőkészségért és minden jó tanácsáért, amiben lányom lakásának eladási folyamata során részesített bennünket. Nem volt rövid és nem volt mindig könnyű ez az út, de Márai Úr mindig megtalálta a megfelelő hangot és módszert, hogy előbbre vigye ügyünket."

— Sz. Bernadett

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.