A CNN is felfigyelt a Corvin sétányra

A CNN figyelmét is felkeltette, hogy a Corvin sétány Magyarországon elsőként nyerte el az Urban Land Institute „Global Award for Excellence” díját, amelyet a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként is emlegetnek.
A világ egyik vezető hírcsatornája a legnagyobb hazai városfejlesztési projektről helyszíni riportot forgatott, amely június 1-jén kerül adásba, magyar idő szerint 17.00 órakor a „Connect the World” című műsorban.
 
A CNN amerikai hírcsatorna április 30-án és május 2-án forgatott a budapesti Corvin sétányon. A körülbelül 3 perces riport kiemeli a díjnyertes projekt jelentőségét a város rehabilitálásában. Ennek köszönhetően a hazai fejlesztések jó híre mintegy 370 millió háztartásba ér majd el. A tudósításban megszólal a projekt szellemi szülőatyja, Alföldi György építész (a RÉV8 Zrt. igazgatósági tagja, a BME Urbanisztika Tanszék tanszékvezető-helyettese) és Radványi Gábor, a Futureal főépítésze.
 

A 36 méter széles és 350 méter hosszú Corvin sétány közel 22 hektáros területet ölel fel Budapest szívében. A teljes infrastrukturális, építészeti és környezeti megújuláson átesett VIII. kerületi városrészben magas színvonalú lakó- és irodaházak, valamint kereskedelmi, szolgáltató és sport funkciójú területek kerültek kialakításra a 100%-ban magyar tulajdonú Futureal és Józsefváros önkormányzata példaértékű összefogásában.
 
Ilyen léptékű változás nem történt Budapest belső kerületeiben az 1896-ban befejezett Andrássy út építése óta. A 15 éven átívelő, innovatív várostervezési koncepcióra és a legmodernebb ingatlanfejlesztési megoldásokra épülő projekt eredménye egy élettel teli, emberi léptékű, élhető és fenntartható városi közeg, amely a környék ütőerévé vált, és napjainkban mintegy 4000 lakót és több mint 4000 itt dolgozót számlál.
 
A rendszerváltást követően a városvezetés egyik fő célja volt Józsefváros rossz imázsának javítása. A szlömösödést akarták megállítani, sőt vissza akarták fordítani a folyamatot, amit szaknyelven dzsentrifikációnak hívnak. Erre azonban a régi szegényes épületállomány nem volt alkalmas. A bontások okozta megrázkódtatások kezelése a RÉV8 Zrt. dolga lett, akik az új városrész megtervezéséhez és felépítéséhez külső partnert kerestek, így csatlakozott a projekthez a Futureal Csoport.
 
A Corvin sétány kiépítésekor már a kezdeteknél is egy teljes városrészt képzeltek el, amelyben egy városlakó minden igényét ki tudják elégíteni: itt lakhat, ehet, vásárolhat, sportolhat. Nemcsak lakások építésében, hanem bevásárlóközpontban és irodákban is gondolkoztak, hiszen a telkek egy része megfelel annak az ingatlanfejlesztői szabálynak, miszerint akkor kifizetődő a kereskedelmi hasznosítás, ha metróállomás van maximum 300 m távolságban. 
 
2014 őszén Magyarországon elsőként a Futureal nyerte el a Corvin sétány projektért az Urban Land Institute „Global Award for Excellence” díját. Az 1936-ban alapított, washingtoni székhelyű Urban Land Institute non-profit, oktatással és kutatással foglalkozó, 32.000 tagot számláló nemzetközi civil szervezet. Céljuk a felelős területhasználat és ingatlanfejlesztés ügyének felkarolása, valamint egy erős, nemzetközi szakmai közösség összefogása.
 
A szervezet 11 tagú zsűrije tavaly 36. alkalommal jutalmazta a legjobbakat az ULI Global Awards for Excellence díjával. A győztes projektek elbírálásánál épp olyan fontos szempont volt a felelős területhasználat, mint a létrejött fejlesztés építészeti minősége, a környezetre gyakorolt hatása, a fejlesztők és a helyi szervezetek közötti együttműködés. 2014-ben a Corvin sétány mellett ULI díjat nyert többek között a Governor George Deukmejian Courthouse bírósági épület környezettudatos, PPP konstrukcióban megvalósult rehabilitációja Kaliforniában, a Sixty London kereskedelmi irodakomplexum Londonban, az oszlói Fjord City városmegújítási projekt részét alkotó Tjuvholmen épületegyüttes.
 
 
Forrás: realista.hu
 

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Nagyon sokat köszönhetünk a Podmaniczky iroda munkájának, közvetlen, megnyugtató és szakmai alapossággal párosult értékesítői stílusának. Csak gratulálni tudunk SMART INGATLAN-nak, ha Hozzájuk hasonló, az Ő felkészültségüket megközelítő munkatársai vannak. Munkájuk alapján ajánljuk ismeretségi körünkben az Önök szolgáltatását és az irodát. Üdvözlettel"

— T.Erik

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.