A legegyedibb ingatlanok

Egyedibbnél egyedibb ingatlanok találhatók a világon. A legszokatlanabb megoldású öko otthonokat hoztuk most el. Részletek a cikkben!

Manapság nagyon fontos, hogy otthonunk környezetbarát legyen, de a stílusát se veszítse el. Vannak, akik rengeteg pénzt fektetnek bele, hogy valóra váltsák álom otthonukat. Példákat hoztunk a legszokatlanabb megoldású öko otthonokra, melyek nem csak környezettudatosak, de a környezet is szó szerint magához öleli őket.

 

Völgybe mélyesztett, pazar kilátású alpesi kuckó Svájcban

 

Tekintsük meg a holland Christian Müller, valamint a SeARCH építész irodák által elképzelt földalatti otthont, amely egy svájci faluban, Vals-ban épült – nem messze a világhírű fürdőtől. Az alpesi lejtőbe vájt kőépület szinte teljesen belesimul a tájba, gyönyörű a kilátás a szemben fekvő hegyekre, a fény pedig tökéletesen áramlik a kis házban az elliptikus főhomlokzaton található rengeteg ablakon át. A házikóhoz egy földalatti alagút és egy régi pajta is tartozik – az építészeti elképzelést eleinte túl modernnek, oda nem illőnek találó helyi önkormányzat bizalmát éppen ez utóbbiak nyerték meg.
 

Organikus, tó köré épített lakópark Svájcban

 

Az alpesi ország építészei jeleskednek a legkreatívabb ingatlanok megépítésében, ezt igazolandó íme egy föld alatti lakópark, melyet egy organikus tó köré építettek Dietikon városában. A Peer Vetsch által tervezett öko lakópark összesen 9 lakásból áll és az előző példához hasonlóan teljesen beleépül az alpoki tájba, hiszen szinte teljesen beborítja őket a föld és a fű. A legkisebb lakás 3 szobás, a legtágasabb pedig 7 helyiségből áll.
A házak egy tó körül, kör alakban helyezkednek el, ami csak tovább fokozza a természet-közeliséget, az összhangot. A lakások hálószobái északra, a nappal használt helyiségek délre esnek, a fürdők a természetes megvilágítását a felszínen elhelyezett ablakokból kapják.
 

Barlanglakás XXI. századi módra

 

Nem csak a föld alá lehet ingatlanokat építeni, de akár barlangokba is. A Missouri állambeli Festus város egyik környezetbarát lakása egy sziklafalba épült barlanglakás. A Sleeper házaspár mondhatni visszatért az őskorba, de ők ezt egy csöppet sem bánták: egy 15 ezer m²-es homokkőbarlangot építettek be – a végeredmény pedig meglepően modern lett. A kialakított három kamra hűtés-fűtéséről geotermikus energia „gondoskodik”, és a levegőt is sikerül frissen tartani. A család végül az otthon eladására kényszerült, az eBayen minimum 300 ezer dollárt kellett kifizetnie érte a szerencsés vevőnek.

 

Az óceán feletti ház

 

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki itt akarjon élni. Olyan, mintha a ház bármikor lezuhanhatna.
Az ausztrál partvidék egyik legkülönlegesebb látványosságának számít az az ötemeletes lakóház, melyet közvetlenül a morajló óceán fölé építettek. A sziklába rögzített otthont a dizájnházakat építő Modscape készítette el, azzal a mottóval, hogy meg kell mutatni az embereknek, milyen lehetőségek rejtőznek az ausztrál építészetben. Mindez kétség kívül jól hangzik, viszont korántsem biztos, hogy biztonságban éreznénk magunkat egy sziklára függesztett házban, közvetlenül az óceán felett. Ám az is mutatja, mennyire nem vagyunk egyformák, hogy a luxuskörülményeket magáénak tudó épület rögtön gazdára talált, nem sokkal az építést követően. 
Az ihletet a hajótesthez ragaszkodó kagylók adták, ennek alapján egyfajta speciális, horgonyszerű, acéltüskés rendszerrel rögzítették a házat.
 

ecolounge.hu és femina.hu


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

" Az első ajánlatnál az irodájukban mindenki kedves és tisztelettudó volt, kellemes volt a környezet és kiemelném Molnár Renáta kollégájukat is, akinek tanácsai szintén segítettek abban, hogy létrejött az üzlet! Ismétlem 3 nap alatt! Olyan pozitív tapasztalataim vannak Önökkel kapcsolatban, amelyet biztosan tovább fogok adni ismerőseimnek és ajánlani fogom Önöket! "

— B.János

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.