Az ökostílus az új divat

A fenntarthatóság jegyében született dizájn vagy az ökotermékek nem feltétlenül zárják ki az eleganciát és a stílusosságot. A manapság divatos ökostílust követve környezetbarát mégis mutatós megoldásokkal vehetjük körbe magunkat.
A fő szabály, hogy a terek szellősek legyenek, ugyanis ennél a stílusnál nincs helye a zsúfoltságnak, a felhalmozott emléktárgyaknak és egyéb apróságoknak. A cél a terek átláthatósága és ezáltal a fény számára biztosított minél nagyobb tér, ezért jó, ha nem zárjuk el annak útját nagyobb bútorokkal. A kiegészítő világításhoz az energiatakarékos izzók és a napelemmel működő lámpák használata javasolt.
 

Az otthon melege finom színpalettával teremthető meg. A földszínek világosabb tónusaival érdemes körbe venni magunkat, és jó, ha biofestéket választunk. Ajánlott az alkalmazott alapanyagokat gondosan megválogatni, és a padlóra tartós, újrafelhasználható és könnyen felújítható termékeket választani. Jó megoldás lehet a különböző fafajtákból, például a bambuszból, illetve a parafából készült burkolat. Ezek az alapanyagok a falakra és a mennyezetre is felkerülhetnek, ettől még látványosabb lesz az összhatás. Még harmonikusabb hatást kelt, ha a bútorok is természetes anyagokból készülnek. Ennél a stílusnál a kidobás helyett az újrahasznosítás a jelszó. A feleslegessé vált tárgyakból egy kis kreativitással akár modern darabok is születhetnek.
 
A lakás egyedi jellegét meghatározó díszítéshez érdemes természetből származó kincseket, például szép kavicsokat beszerezni. Stílusos lehet, ha valamilyen formában becsempésszük otthonunkba a leveleket, a gallyakat, a köveket, és a virágokat. A fonott kosarak, a vázákba állított szárazgally- és a különböző kavicskompozíciók hangulatos elemei lehetnek a belső tereknek. Bár az ökostílus viszonylag költségigényes, hosszú távon megtérül a befektetés, hiszen a saját egészségünkre és a Föld épségére is megéri áldozni.
 
Forrás: lakaskultura.hu

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Nagyon sokat köszönhetünk a Podmaniczky iroda munkájának, közvetlen, megnyugtató és szakmai alapossággal párosult értékesítői stílusának. Csak gratulálni tudunk SMART INGATLAN-nak, ha Hozzájuk hasonló, az Ő felkészültségüket megközelítő munkatársai vannak. Munkájuk alapján ajánljuk ismeretségi körünkben az Önök szolgáltatását és az irodát. Üdvözlettel"

— T.Erik

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.