Fejlődő városrész: Józsefváros

(Sz)épül a régen rossz hírű kerület. Cikkünkben utánajártunk, hogy mi vár most a 8. kerületben járókra.
A Főváros egyik legrohamosabban fejlődő városrésze
 
Igen, nem túlzás a fenti állítás, merthogy az építkezések is bizonyítják, a Józsefvárosban a már most is látható eredményeken túl még mindig folyamatban van a megújulás. Egyszerre több utcában is találkozhatunk sétánk során daruval, épülő, felújítás alatt álló házakkal. És itt az épülés és a felújítás ténylegesen zajlik, legalább is a már elkészült házak azt bizonyítják, hogy amit elkezdenek, azt itt be is fejezik.
 
Minderre több szempontból is nagy szükség van, elég ha arra gondolunk, hogy ezeket az újépítésű házakat már nagyon várja a piac, mert az építőipar válság óta tapasztalható hanyatlása miatt az újépítésű ingatlanok száma messze elmarad attól, amely a kereslet alapján indokolt/szükséges lenne.   
Emellett az ingatlant bérelni vagy vásárolni szándékozók is kezdik felfedezni maguknak a kerületet. Jól szemlélteti ezt az, hogy januárban az ingatlant vásárolni szándékozók 12%-a jelölte meg az értékesítővel való konzultáció során a 8. kerületet, mint érdekes célpontot.  
 
De mi a helyzet a közbiztonsággal?
 
Ezen a helyiek szerint is van mit javítani, de a helyzettel a rendőrség is tisztában van és folyamatosan tesznek is azért, hogy ahogy a városkép, úgy ez is jobb irányba fejlődjön. E törekvésben egyébként segítség lehet akár az is, hogy egyre több kávézó, étterem nyílik a kerületben, vagyis a kerület egyre több részén sötétedés után sem kihalt utcákban kell hazafelé gyalogolnunk. 
 
A főiskolások is felfedezték maguknak a kerületet
 
Ez már csak azért sem meglepő, mert a tömegközlekedés kiváló, a környék egyetemei, főiskolái könnyedén elérhetőek, akik pedig a kerületben lévő Semmelweis egyetemre járnak, azoknak pláne kényelmes a kerületbe való költözés. Igaz, az eddigiekben felvázolt előnyök az ingatlan bérleti és eladási árára is hatással vannak. Nem ritka például a 150 ezer forintos albérleti díj sem. 
 
És hogy mit „kap” még, aki itt él? 
 
A klasszikus sörözők, borozók mellett a manapság oly felkapott kézműves sör lelőhelyek, kávézók kínálnak az itt lakók mellett az „ide látogatóknak” is lehetőséget fogyasztásra, egy baráti csevejre. És persze ha már előnyök, akkor nem mehetünk el a 2010-es évre megvalósult Corvin-sétány projekt keretében felújított lakó- és irodaházak által körbeölelt tér mellett, ahol bevásárlóközpont, fitness centrum és régóta a Corvin mozi várja a pezsgő életet kedvelőket. 
 
Végezetül nézzünk néhány képet, egyben azt ajánljuk, hogy kihasználva, hogy egyre jobb az idő, nézzék meg saját szemükkel a kerületet, érdemes!
 

 

 

 
A képek forrása: femina.hu

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Köszönetet szeretnék mondani Márai Tamás referens úr (Falk Miksa utcai SMART Ingatlan iroda) színvonalas munkájáért, segítőkészségért és minden jó tanácsáért, amiben lányom lakásának eladási folyamata során részesített bennünket. Nem volt rövid és nem volt mindig könnyű ez az út, de Márai Úr mindig megtalálta a megfelelő hangot és módszert, hogy előbbre vigye ügyünket."

— Sz. Bernadett

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.