Hamarosan indul a múzeumi negyed építése

Aláírták a szerződést, így várhatóan 2016-ban elkezdődhet a Bartók Központ - Magyar Zene Háza építése. Az impozáns, új épület várhatóan 2018 tavaszán látogatható is lesz.

2014. őszén írták ki a Városligeti tó partjára megálmodott Bartók Központ - Magyar Zene Háza tervezésére a nemzetközi pályázatot. A tervpályázatra több, mint 168 mű érkezett, melyek elbírálása során a világhírű japán építész Sou Fujimoto munkáját hirdették ki gyűztesként. 

A mezőnyből kiemelkedő alkotás könnyedségét, transzparens megjelenését és a parkkal való harmónikus kapcsolatát emelte ki a nemzetközi zsűri. A megfogalmazott elvárásoknak teljesn megfelel a terv, így június 10-én a tervezés elkezdésére alá is írták a szerződést.

 

Fujimoto korábbi munkái között kiemelkedőnek többek között a tajvani "Ázsiai Eiffel-tornya" és a Serpentine Pavilon (Hyde park) említhető.

 

A Zeneakadámia egykori rektora, Batta András elmondása szerint a múzeum célja, hogy am agyar zenét és a zene által közvetített csodát közelebb hozza az emberekhez. A három szintes épület minden szintje saját funkcióval bír, az alsó szinten kiállító tér kap helyet, melyben a zene születése lesz nyomon követhető. A második szinten koncert-, a felső szinten pedig oktatótermek találhatóak majd.

 

A Városligeti tó partján álló rossz állapotban lévő Hungexpo épületeinek bontása várhatóan 2015 decemberében kezdődik, hogy 2016 nyarán elkezdődhessen Budapest új kultúrális központjának építése.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: portfolio.hu


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"A SMART Ingatlanirodának köszönetemet fejezem ki, gyors, szakszerű, udvarias, profi munkájáért. A mosonmagyaróvári családi házamat 2 hete megbízásba adtam Ekshmidt Miroszlávnak. Dengi Mária közreműködésével egy hét alatt eladták a meghirdetett áron. Mindkét munkatársuk kiváló munkát végzett. Csak ajánlani tudom az irodájukat, és az itt tapasztaltakat."

— W.Lívia

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.