Kis lakás: 7 baklövés berendezéskor

Egy kis méretű lakás is lehet viszonylag tágas és otthonos, ha a megfelelő a berendezés és a dekoráció. Ezen a héten 7 olyan bakira hívjuk fel a figyelmet, amiket elkerülve sokkal nagyobbnak és rendezettebbnek fog tűnni a lakás.

1. Nagy bútorok

Az otthon kialakítása során fontos figyelembe venni azt a tényt, hogy a nagy berendezési tárgyakkal a kis tereket összenyomjuk. Ráadásul az esztétikai hiba mellett már a költözés során is nehézségeket okoz a cipekedés és az elrendezés, nem is beszélve a lakásban való későbbi közlekedésről.

 

Ha túl kicsi a nappali, akkor egyelőre félre kell tennünk a gigantikus kanapéról megálmodott terveinket, mert annak semmi értelme, hogy szinte csak az ágyon keresztül lehessen közlekedni a leggyakrabban használt helyiségben.

 

kis lakás nappali elrendezése

 

2. Sötét falszín

Az öltözködéshez hasonlóan a lakberendezésben is slankítanak a sötét színek és a markáns tapéták.
Nem véletlenül javasolják a tér megnagyobbítására a tükrök beépítését, illetve a nagy ablakok kialakítását: minél több a fény a helyiségben, minél világosabb, vidámabb színekkel dolgozunk, annál nagyobbnak fog tűnni a szoba.

 

Ezzel szemben a sötét árnyalatok használata nemcsak a szoba fényviszonyait rontja, hanem ezzel együtt rossz hangulatot is teremt, és összenyomja a teret.

 

3. Sötét berendezés

A falfestéshez hasonlóan itt is ügyelnünk kell arra, hogy a berendezési tárgyak is világos színűek legyenek. Az egy színre alapozó, viszont több színárnyalatból felépülő bútorokkal nem foghatunk mellé, főleg akkor, ha néhány élénk, eltérő színnel egészítjük ki az berendezést.
Persze ez nem jelenti azt, hogy minden bútornak vajszínűnek kell lennie, nyugodtan használhatunk sötét árnyalatokat is, de azokat inkább kiegészítésképpen, a figyelem felkeltésére alkalmazzuk.

 

kis lakásban világos bútorok

 

4. Hibás elrendezés

A nagy lakásokban is problémát okozhat a bútorok hibás elrendezése, ez pedig kis alapterület esetén még inkább előtérbe kerül. Ilyen esetben minden praktikát, minden ötletet be kell vetnünk annak érdekében, hogy javíthassunk az összhatáson.

 

Továbbá arra is célszerű ügyelnünk, hogy inkább a szoba végében koncentrálódjanak a berendezési tárgyak, mert ezzel kevésbé törjük meg a teret. Valamint igyekezzünk szinteket, rejtett fiókokat kialakítani szerte a lakásban, ugyanis ezek segítségével nagyon sok holmi praktikusan elrejthető.

 

5. Nincs átmenet

Szintén a hibás elrendezések közé tartozik az a helyzet is, ha nincs átmenet a két helyiség között, nem tudunk továbbhaladni sem fizikálisan, sem optikailag.

 

Persze bizonyos helyiségekben elkerülhetetlen, hogy ne tudjunk másfele menni, hiszen véget ér a szoba, de ebben az esetben is beépíthetünk ajtókat, ablakokat, esetleg egy-egy falrészt kibontva részleges térelválasztót is használhatunk, amivel máris rengeteget javíthatunk a hangulaton és a térérzeten.

 

6. Túl sok dekoráció

A túl sok dekoráció esztétikai szempontból nézve is csak ritkán előnyös, kicsi lakás esetén pedig különösen kerülendő az ilyesfajta elrendezés.

 

Ha a belépő vendég azt sem tudja, hirtelen merre nézzen, akkor az egyedi stílus elveszíti a lényegét. A túl sok, szem előtt levő holmi mindig zavart ébreszt, és az állandó rendetlenség, illetve káosz érzetét kelti a lakásban.

 

A letisztult, minimális berendezést sokkal könnyebb rendben tartani, ráadásul általa könnyedén javíthatunk is a tér eloszlásán.

 

7. Hasztalan berendezés

A túl sok dekorációtól, az apró kütyüktől és dísztárgyakat könnyedén megszabadulhatunk, ha félretesszük őket néhány dobozba, azonban hajlamosak vagyunk átsiklani egy-egy felesleges berendezési elemen, aminek szintén nincs helye a kis lakásban.

 

A miniatűr előszobába például felesleges benyomorgatni egy cserép virágot vagy az esernyőtartót, mikor alig van hely a cipőknek és kabátoknak, ha vendég érkezik hozzánk.

 

Sajnos a kis lakás hátránya, hogy mindig lemondásokkal és kompromisszumokkal jár, de ha ügyesen használjuk ki a praktikus lakberendezésben rejlő lehetőségeket, akkor egyáltalán nem lesz hiányérzetünk, és nagyon otthonossá tudjuk varázsolni a kisméretű lakást is.

 

Forrás: www.men.hu


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Nagyon sokat köszönhetünk a Podmaniczky iroda munkájának, közvetlen, megnyugtató és szakmai alapossággal párosult értékesítői stílusának. Csak gratulálni tudunk SMART INGATLAN-nak, ha Hozzájuk hasonló, az Ő felkészültségüket megközelítő munkatársai vannak. Munkájuk alapján ajánljuk ismeretségi körünkben az Önök szolgáltatását és az irodát. Üdvözlettel"

— T.Erik

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.