Megvan, hogy kik veszik a legtöbb lakást Budapesten

Közel 1200 külföldi állampolgár vásárolt a tavalyi évben lakást Budapesten. Hogy kik vették a legtöbb lakást a fővárosban a cikk tovább olvasásából kiderül.

 

A tavalyi évben közel 1200 Európai Unión kívüli állampolgárból 1143-an vásároltak lakást a fővárosban, azon belül is a elsősorban a belvárosban – derül ki a fővárosi kormányhivatal adataiból.

 

 

A lakást vásárlók között az orosz és kínai állampolgárok voltak többségben, őket az ukrán és izraeli kérelmezők követik. Nagyobb számban kértek még engedélyt 

A kérelmezők között az orosz és kínai állampolgárok voltak többségben, őket az ukrán és izraeli kérelmezők követik. Jelentősebb számban kértek még engedélyt vietnami, egyiptomi és egyesült államokbeli állampolgárok. (Az uniós állampolgárok ingatlanszerzéséhez nem szükséges engedély, ezért az ő ingatlanszerzésükről nincsenek adatok.)
 
Általában 50-60 négyzetméter körüli lakás, ingatlan szerepelt az adásvételi szerződésekben; a főváros iránt érdeklődő külföldi vásárlók körében egyébként a belváros, valamint a X. és a XIII. kerület a legkeresettebb.
 
2013-ban 1365 külföldi személy ingatlanvásárlását regisztrálták országszerte. Ez látványos növekedés volt: 2011-ben 1069, 2012-ben pedig 1110 ingatlan tulajdonjogát szerezte meg 1120, illetve 1186 külföldi. A korábbi számokból kiderült, hogy egy évtizede még az írek, britek, hollandok és spanyolok adták az ingatlan-adásvételben az érintett ügyfelek többségét - írta a lap.
 

 

 

Forrás: Portfólió


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Ha megtehetném, akkor javasolnám a 2018 év embere díjra Róbert Fülöp-Németh ingatlanost, akinek köszönhetően sikeresen lezártuk a soproni lakásvásárlás bonyolult, de mégis egyszerű ügyletét. Egy kellemes élmény ilyen becsületes, talpraesett és részletes helyismerettel rendelkező ingatlanossal dolgozni!"

— L. Csongor

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.