Újabb budapesti épület nyeri vissza régi pompáját

A szomorú hír, hogy bezár a 63 éve a Ferenciek terén lévő Jégbüfé, azonban ezzel egy időben megkezdődik a híres Párisi Udvar felújítása, amely így a szomszédos Klotild Palotához hasonlóan újra régi fényében ragyoghat.

Augusztus 29-én végleg bezár az 1952-ben nyílt fővárosi cukrászda, a Jégbüfé, amely egyike a Párisi Udvarban máig működő üzleteknek. A helyén az ingatlan tulajdonosa, a Mellow Mood Group megkezdi nagyszabású felújítási projektjét, amelynek eredményeképp egy ötcsillagos szálloda fogadja majd a vendégeket Budapest szívében. A tervek szerint vendéglátóhelyeket, rendezvényhelyszínt és ötcsillagos apartman hotelt alakítanak ki a helyszínen.

 


Kép forrása: egykor.hu

 

Az V. kerületi önkormányzat 2014 tavaszán döntött a Párisi Udvar eladásáról, amely a Ferenciek terének különleges szépségű és kiváló adottságokkal rendelkező műemlék ingatlana, amely évek óta üresen és a méltatlan állapotban áll. A régi bérlők közül eddig csak a Jégbüfé maradhatott a folyamatosan pusztuló épületben. A helyi önkormányzat évente csaknem 9 millió forintot költött az épület őrzésére, ennek ellenére az üres üzleteket rendszeresen hajléktalanok használták.

 

A hosszú ideje gazdáját kereső épületre 2010-ben jelentkezett vevő az SCD Group személyében, akik a déli Klotild Palotával és a Szent István tér 15-rel együtt kívánták megvásárolni, azonban a szerződést végül nem írták alá. Ezt követően a Párisi Udvart három másik műemlék ingatlannal együtt szerette volna értékesíteni az önkormányzat, azonban csak külön-külön találtak vevőt az ingatlanokra, így végül 2014 tavaszán a Párisi Udvar is gazdára talált.

 

Az épület felújításának szerződését idén februárban írták alá a tulajdonos Mellow Mood cégcsoport képviselői, Sameer Hamdan és Zuhair Awad, a pályázaton nyertes Archikon Kft.-vel. A tervek szerint 2017 első negyedévében készül el az ötcsillagos szálloda, a projektre összesen 12 milliárd forintot költenek. „Ez Európa legnagyobb kerámiadíszítésű épülete, amelyet szakértő restaurátorok fognak helyreállítani” – mondta akkor Nagy Csaba építész, az Archikon Kft. ügyvezető-tulajdonosa, hozzátéve, hogy a végső alapterületek a tervezés során dőlnek el.

 

Az épületben a szálloda mellett lesznek éttermek, kávézók, üzletek, továbbá konferenciaterem és fitnesz részleg is. A cégcsoport több referenciával rendelkezik, amelyek közül az egyik a szóban forgó ingatlan melletti Klotild Palota felújítása, amely a legutóbbi projektjük volt. Itt működik a Mellow Mood Hotels lánc egyik tagja, a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace ötcsillagos luxusszálloda, amely 2013 novemberében nyílt meg, és elnyerte a Best International Hotel Interior nemzetközi díjat, vagyis a legszebb szállodabelső címet. A cégcsoport 1997 óta van jelen a budapesti szálloda- és ingatlanpiacon, portfóliója 13 budapesti és egy bécsi szállodából, irodaházakból, valamint üzlethelyiségekből áll.

 

Jégbüfé

 

Természetesen sokan fájlalják a Jégbüfé bezárását, hiszen egész sorsok, életek, emlékek kötődnek a legendás cukrászdához, de az ingatlanpiacra mindig is jellemző volt az a kettősség, hogy a teremtéssel együtt valamit el is töröl. Azonban képzeljük csak el, hogy milyen lenne Budapest a századfordulós bérpalotáknak nevezett, hatalmas épületek nélkül, amelyek a klasszicista épületek helyét vették át a dualizmus korában. Ezek nélkül a mai Budapest arculata teljesen mást mutatna.

 

Forrás: realista.hu


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Köszönetet szeretnék mondani Márai Tamás referens úr (Falk Miksa utcai SMART Ingatlan iroda) színvonalas munkájáért, segítőkészségért és minden jó tanácsáért, amiben lányom lakásának eladási folyamata során részesített bennünket. Nem volt rövid és nem volt mindig könnyű ez az út, de Márai Úr mindig megtalálta a megfelelő hangot és módszert, hogy előbbre vigye ügyünket."

— Sz. Bernadett

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.