Újra hitelből vásárolunk lakást

Régen nem vettek annyi lakást hitelből, mint a tavalyi évben. A hitelből finanszírozott lakásvásárlások aránya évek óta először 2014-en lépte át a 20%-ot. Részletek a cikkben.

Régen nem vettek annyi lakást hitelből, mint tavaly

 

A hitelből finanszírozott lakásvásárlások aránya évek óta először  tavaly lépte át a 20% - ot.

 

A hitelközvetítők szerint az elmúlt években 10-15% volt a hitelből finanszírozott lakásvásárlások aránya, ami tavalyi év második felében már a 25%-ot is megközelítette - közölte az OCHC. A hitelezés fellendülése a lakáspiaci forgalom növekedésében is tetten érhető, 2014-ben körülbelül 20%-os volt a bővülés.  

A bővülés mögött a csökkenő hitelköltségek, a háztartások erősödő bizalma és az aktívabban hitelező bankok állnak.

 

Az idén szélesebb ügyfélkör jelent meg a hitelpiacon, A hiteltanácsadók szerint sokan nem tőkehiány, hanem a kedvező kamatkörnyezet miatt döntöttek a hitelfelvétel mellett. Egyre inkább jellemző, hogy nemcsak 10 millió forint alatti kisebb összegeket, hanem 20-30 millió forintos hiteleket is szívesen vesznek fel ügyfelek, akár ingatlan-befektetési céllal is.

 

A hitelközvetítők szerint az tavaly elindult fellendülés várhatóan idén is folytatódik. A folyamatot befolyásoló fontos tényező lesz a 2015-ben életbelépő MNB adósságfék-szabályozás, amely visszafoghatja a hitelezés túlzott felfutását. Emellett kérdés, hogy a devizahiteles csomag előírásainak alkalmazása mennyi erőforrást köt majd le a bankoknál, illetve von el az új hitelek kihelyezésétől.

 

A kedvező támogatási rendszernek köszönhetően a lakástakarék-pénztári megtakarítások továbbra is népszerűek lesznek a közlemény szerint.

 

Becslések alapján 2014-ben közel 240 milliárd forint lakáscélú hitelt helyeztek ki a pénzintézetek, mintegy 60%-kal többet, mint 2013-ban. Várakozások szerint tovább bővülhet a hitelkihelyezés, idén a tavalyihoz képest 10-15%-os növekedés várható.

 

 

 

Forrás: HVG


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

" Az első ajánlatnál az irodájukban mindenki kedves és tisztelettudó volt, kellemes volt a környezet és kiemelném Molnár Renáta kollégájukat is, akinek tanácsai szintén segítettek abban, hogy létrejött az üzlet! Ismétlem 3 nap alatt! Olyan pozitív tapasztalataim vannak Önökkel kapcsolatban, amelyet biztosan tovább fogok adni ismerőseimnek és ajánlani fogom Önöket! "

— B.János

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.