Víz világnapja Március 22.

Bár a hivatalos Víz világnapja 1994 óta minden évben március 22-én van, minden nap oda kell figyelnünk otthonunkban a vízfogyasztási szokásokra. Nézzük, mivel javíthatunk rajta?!
Nem csak a Víz világnapján, hanem az év 365 napján érdemes odafigyelnünk háztartásunk vízfogyasztására, amelyet apró praktikákkal és kisebb-nagyobb segédeszközökkel tudunk elérni otthonunkban. Nézzünk párat.
 
Gyakran megesik, hogy a konyhai, vagy a fürdőszobai csap csöpögni kezd. Ezt érdemes hamar orvosolni, mert azon túl, hogy a csöpögő hang időről-időre bosszankodásra adhat okot, bizony a vízszámlánkat és ökológiai lábnyomunkat is megnöveli. És mielőtt valaki legyintene, hogy „Ugyan már, mit számít pár csepp?”, igenis, a sok kicsi sokra megy mondás itt is megállja a helyét. 
 
És ha már csap, milyen csap? 
 

Manapság egyre elterjedtebbek az úgynevezett egykaros csapok, melyek nem csak dizájnos megjelenésük, hanem praktikus használatuk miatt is egyre kedveltebbek. Különösen a konyhában dolgozva jöhet jól, ha ételkészítés vagy épp tésztagyúrás után nem kell marokra fogva kinyitni a csapot, hanem kézfejünkkel, a csaptelep bepiszkítása nélkül tudunk vizet engedni és megmosni kezünket. Emellett ezen egykaros csapok használatakor a nyitás és zárás ideje is lerövidül, így kevesebb víz fogy el feleslegesen. 
 
Spórolás akár otthonunk minden helyiségében
 

A konyhai vízfogyasztást olyan „trükkökkel” csökkenthetjük, melyek bár régóta ismertek, mégis hajlamosak vagyunk elfelejteni. Ilyen például, hogy ne folyó vízben mosogassunk, hanem több lépésben, a mosogató tálcát megtöltve vízzel. Sokan nem szeretik ezt a megoldást, mert így tovább tart a mosogatás, de mi azt mondjuk, megéri azt a pár plusz percet, hogy unokáink is minél több és tisztább vízkészletekkel rendelkezzenek. Arról nem is beszélve, hogy Agatha Christie például mosogatás közben találta ki jobbnál jobb történeteit. Ki tudja? Akár mi is alkothatunk valami maradandót az edények tisztítása közben:-)
 
Persze van, aki semmilyen úton-módon nem tudja megszokni/megszeretni a kézi mosogatást. Nekik is van egy jó hírünk, a mosogatógéppel való mosás nem csak kényelmes, de energia- és víz takarékos is. Persze nagyon fontos, hogy mindig az edények mennyiségének és szennyezettségük mértékének megfelelően válasszunk programot. 
 

 
És ha nincs egyedi vízóránk, szereltessünk fel egyet. Nem csak azért, hogy kevesebb legyen a vízszámlánk, hanem azért is, mert így hatékonyabban spórolhatunk a vízzel, hogy tudjuk, nem mindegy, mennyi víz folyik el otthonunkban egy hónapban. 
 
Spórolás a fürdőszobában
 
Ahogy a mosogatásnál, úgy a fogmosásnál vagy például a borotválkozásnál is fontos, hogy ne folyó víz mellett intézzük. Mindig csak akkor és annyi időre nyissuk meg a csapot, mikor tényleg használunk vizet. 
Az sem mindegy, hogy fürdünk, vagy zuhanyozunk. Egy gyors tusolás is lehet frissítő, és sokkal kevesebb vizet igényel, mint egy kád megtöltése. Természetesen nem kell lemondanunk örökre a relaxáló fürdésekről, de ne naponta éljünk a lehetőséggel. Minél ritkábban engedünk a csábításnak, annál jobban fog esni.:)
 
Spóroljunk a vízzel a házon kívül is
 
Ha pedig kertes házban lakunk, tartályba gyűjtött esővízzel locsoljunk, illetve ha a helyi szabályozás engedi, ásassunk kutat, amiből a locsoláshoz szükséges vizet szivattyúval felhozhatjuk.

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

+36 1 796 31 80

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

" Az első ajánlatnál az irodájukban mindenki kedves és tisztelettudó volt, kellemes volt a környezet és kiemelném Molnár Renáta kollégájukat is, akinek tanácsai szintén segítettek abban, hogy létrejött az üzlet! Ismétlem 3 nap alatt! Olyan pozitív tapasztalataim vannak Önökkel kapcsolatban, amelyet biztosan tovább fogok adni ismerőseimnek és ajánlani fogom Önöket! "

— B.János

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.